VESNA PIŠE Vzgojnoizobraževalni zavod OŠ Marjan Bantan Stojan Jarenina

Vzgojnoizobraževalni zavod OŠ Marjan Bantan Stojan Jarenina

Vzgojnoizobraževalni zavod OŠ Marjan Bantan Stojan Jarenina post thumbnail image

Spet smo nazaj! Končno, bi rekla. Stvari so se po tem norem času, ki smo ga doživljali zadnji dve leti, spet začele normalizirati…
Prvi nastop v letu 2022 sva imela na OŠ Jarenina oziroma v originalu Vzgojnoizobraževalni zavod OŠ Marjana Bantana Stojana Jarenina. Da, tudi tokrat sem sodelovala s pisateljem mladinske fantazije, Dirdeny Stanom. Glede Jarenine pa: Ste že bili tam? Jaz še ne, zato sem uporabila moderno tehnologijo, ki se ji reče: GPS, in seveda je ta zatajila. Ko slišiš besedo: preračunavam ali pa ni omrežja GPS, ti ne preostane drugega, kot da se lotiš stvari po “starem” – po taborniško (zemljevid ipd.). K sreči mi orientacija ne dela težav, tako da sva hitro prispela na cilj. Že ob prihodu sva bila presenečena, če ne celo polaskana, za tako prisrčen sprejem s strani ravnatelja, g. Krajnca in ga. Oberški. Razpoloženje, dobra volja ter navdušenje, ki se je samo še stopnjevalo…
Najino prizorišče igre tokrat ni bila šolska telovadnica, ampak sva imela pravi odrski nastop, ki se je odvijal nedaleč stran od OŠ Jarenina, v gasilskem domu Jarenina. Prilagam slikce, da lahko občutite vsaj delček te čarobnosti, ki sva je bila midva deležna.

Ko sva postavila sceno, sva se šele začela zavedati gostoljubja, ki sva ga bila deležna.  Da ne pozabim omeniti vrhunske avdio opreme, za katero je sedel sam tonski mojster, ki je skrbel še za osvetlitev žarometov na oder,.. Ko pa zagledaš pred seboj 120 poslušalcev, takrat pa sem se od vse te vzhičenosti začela tresti. Stan me je vprašal, če sem živčna. Odgovorila sem mu, da niti malo, ampak da sem tako vzhičena in komaj čakam da začneva z igro. Zelo rada sodelujeva s publiko, a tokrat nama je pozornost že na samem začetku “ukradel” gost – najin “Pingvin”, ko se je publika začela krohotati,. Nimava še imena zanj, a mislim, da bo postal kar najina maskota, ker je tako dobro sprejet s strani publike. Kot že velikokrat, sva tudi tokrat imela presenečenje za poslušalce in izvedla kviz, v katerem je učenka Eva zasluženo prejela nagrado. Tokrat sva podelila knjigo iz zbirke Bumbarjev. Ura in pol, koliko traja igra je minila bliskovito.  Bitka med pisateljema je bila neusmiljena, k čemur je pripomogla tudi neverjetna interakcija s publiko, katera je samo še podpihovala napetost med pisateljema. Tokrat so poslušalci v zadnjem (tretjem) delu, kjer nastopajoča skleneva premirje in ohraniva prijateljstvo, slišali nov moto, ki povezuje pisatelja različnih žanrov med seboj: “Toliko kolikor je čarobnega v resnici, toliko je resničnega v fantaziji!”
Po končani igri se je kulturni dan nadaljeval ob podelitvi nagrad za zaslužnim učencem. Imela sva že mnogo nastopov, a tokrat sem bila res navdušena in sem zelo hvaležna za takšno gostoljubje. Velika zahvala gre  g. ravnatelju, Krajnc Alenu in ga. Oberški, da bo najin spomin na gostovanje pri njih ostal v lepem spominu.
Najin obisk v kraju sva zaključila z ogledom Jareninskega dvorca in spoznala, da se najine poti v teh krajih še niso končale.
21
12
IMG_20220204_084353
16
14
9
5
10
25
27
previous arrow
next arrow