2021

ŠOLSKO LETO 2021/22

Tokrat sva se z mladinskim pisateljem Dirdeny Stanom odpravila (27.9.2021) v Prekmurje in gostovala na OŠ Fokovci ob njihovem kulturnem dnevu. Imeli so veliko aktivnosti, tako je igro spremljal en “mehurček” (koronski ukrepi), a zato ni bilo nič manj zabavno! Prav nasprotno! Interakcija z učenci je bila neverjetna! Ko sva p uporabila še najino največjo novost (interaktivno orodje – s pomočjo katerega sva izvedla kviz), so se učenci še bolj razživeli. Igra je minila kot bi rekel:”Keks!” Upali so, da sledi še kakšno nadaljevanje. Morda pa?! Nikoli se ne ve. Najin namen je bil dosežen. Igra je bila zabavna, zanimiva ter poučna.

Foto: Rafael Škafar (OŠ Fokovci) ter ekipa “Vesna piše”

   Hura! Novo šolsko leto je tu in naša pot gostovanj s prenovljeno ter dopolnjeno igro “Vojna pisateljev” po osnovnih šolah se je začela. Kot prvi na tej turneji so si jo ogledali učenci iz OŠ Antona Aškerca iz Rimskih Toplic (10. september 2021), ki so zaslužni tudi za vse te lepe fotografije, ki so nastale med in po igri. S pisateljem Dirdeny Stanom, s katerim skupaj izvajava igro “Vojna pisateljev”, sva komaj čakala, da spet stopiva pred učence, saj zaradi “korona” situacije nekaj časa nisva nastopala. Ker je igra poučna in je namenjena v izobraževane namene, sva jo začinila s humorjem, rekviziti ter igralskim vložkom. Po slikah spodaj lahko vidite, da sva se res vživela v vlogi in uživala. Bilo je nepozabno doživetje. Počutila sva se kot pravi zvezdi. Zato se zahvaljujeva tako kolektivu šole Antona Aškerca Rimske Toplice za topel sprejem, gostoljubje, slikovni material in povratne informacije, saj se trudiva biti (naj)boljša.

Tokrat sva v igri imela skritega gosta – govorečega pingvina, ki je dodobra nasmejal gledalce. S kakšnim presenečenjem pa bova igro popestrila naslednjič? Zaenkrat je skrivnost, zato spremljajte dogodke.
Najin nastop je odmeval še v sosednji kraj. Intervju, ki sva ga opravila po nastopu na OŠ Antona Aškerca v Rimskih Toplicah, je objavljen na mestnem biltenu Laško in to na 3 straneh!!! Zasledljiv je na tem linku: https://www.lasko.si/…/bilten-flip/laski_bilten_st86_2021/ (Stran 51 -53).

Foto: ekipa OŠ Antona Aškerca, Rimske Toplice

 

Končno je napočil  čas, da lahko naznanim veseli trenutek in rečem, da vidim luč na koncu tunela!

To šolsko leto 2020/21 je bilo za vse zelo nenavadno. Vsi smo se spoprijemali z različnimi izzivi. Jaz sem ga izkoristila tako, da sem se potrudila in bila kar se da ustvarjalna. Tako je v tem času izšlo kar 6 knjig! Knjige so dobavljive na spletni strani, za izposojo pa so v knjižnicah in E-knjige na Biblosu. 

Zatišje nastopov je k sreči za mano. Res sem se razveselila nastopa na OŠ Fram po dolgem času. Ne znam opisati vseh krasnih občutkov, ki so me preplavili, ko sva skupaj s pisateljem Dirdenyj Stanom predstavila učencem “Kako nastane knjiga?”, jim povedala kaj naju navdušuje, kje iščeva navdih, s kakšnimi težavami sva se srečala pri pisanju ter kako sva jih rešila … In potem tisti ponos, ko gledaš in poslušaš mlade bralce, ki berejo besedilo iz tvoje knjige oz. nekateri so ga zrecitirali na pamet ali zaigrali kot igro. Fantastično! Ko sem videla te mlade nadarjene bralce, verjamem, da ima slovenska kultura svetlo prihodnost.

Tako se še bolj veselim novega šolskega leta, ko bova s pisateljem Dirdeny Stanom gostovala na osnovnih šolah širom po Sloveniji, širila obzorje in mlade spodbujala k branju ter ustvarjanju. Zavedati se morajo, da prav vsak lahko uspe, če se le potrudi, predvsem pa če verjame vase, da zmore!

Foto: Ekipa “Vesna piše”