VESNA PIŠE OŠ Fokovci

OŠ Fokovci

Interaktivna novost v igri “Vojna pisateljev”

   Z mladinskim pisateljem Dirdeny Stanom sva 27.9.2021 gostovala na osnovni šoli v Fokovcih ob njihovem kulturnem dnevu. Bila sva prijazno sprejeta in tudi tokrat je bil prostor izvedbe šolska telovadnica. V času nastopov sva že pošteno natrenirala mišice, pri nošenju ter postavljanju scene in pri tem že postala prava mojstra. Glede na to, da sva celotna ekipa samo midva, kar pomeni, da nimava tonskega mojstra, scenografa, režiserja in vseh potrebnih ljudi v ekipi za ta dejanja, sva resnično pripravila ta projekt tako, da sama nadzirava situacijo.

   Tokrat sva učence presenetila z novostjo. Pravzaprav je le ta predstavljala izziv tudi za naju, nastopajoča, kajti kar preko noči se je razvila ideja in tudi bila izpeljana, izdelana kot novost za boljši nastop. K sreči živimo v tehnološkem razvoju in tako sva izdelala orodja za boljšo, interaktivno sodelovanje s publiko, boljšo podlago in sploh s novostmi. Prvič sva uporabila na novo pridobljeno in samo za naju izdelano avtorsko glasbo, ki je dopolnjevala sceno ob pravih trenutkih. Res morda, da bova morala še priskrbeti nekaj audio opreme, za popoln izkoristek in zadovoljivo izvedbo, je zadeva na pravi poti. Absolutna novost v igri, je majhen kviz za izbranega gledalca / poslušalca.

   Z Dirdeny Stanom stojiva za tem, da je glavni namen in motiv igre kratkočasje, hkrati pa majhen priliv na poslušalčevo ozaveščenost o književnosti svetovnega pomena. Poslušalce navdušiti in jih motivirati za ustvarjanje ter spodbuditi k branju. Na koncu pa podati ljubiteljem knjig informacijo o naju, mladinskima pisateljema  Dirdeny Stanom in dr. Vesno Novak.

Fotografije: Rafael Škafar (OŠ Fokovci) in ekipa “Vesna piše”

OŠ Fokovci
OŠ Fokovci
OŠ Fokovci
OŠ Fokovci
IMG_2168
OŠ Fokovci
OŠ Fokovci
previous arrow
next arrow