VESNA PIŠE OŠ Antona Aškerca, Rimske Toplice

OŠ Antona Aškerca, Rimske Toplice

Prva izvedba posodobljene igre “Vojna pisateljev”

Po zatišju, ki je bilo zaradi koronskih ukrepov, se je v novem šolskem letu 2021/22 le prikazala možnost javnega nastopanja. Prav zaradi pomanjkanja druženja, humorja, zabave v izobraževanju in predvsem zaradi socialnega druženja, je bila igra ustvarjena kakor nalašč za mlade nadobudneže, ki so nedavno tega sedli v letu 2021/22 med šolske klopi. Prvi so imeli priložnost spoznati in videti prenovljeno igro učenci OŠ Antona Aškerca v Rimskih Toplicah. V telovadnici se je zbrala velika skupina učencev, razdeljenih v mehurčke, kjer pa so prav nadobudno spremljali razvijajočo se zgodbo.

Mladinska pisatelja dr. Novak Vesna in Stan Dirdeny se kmalu po začetku igre, med številčnimi dejanji preprosto zapleteta v pravi besedno dvoboj, v katerem so bili obravnavani predstavniki fantazijskega sveta in pripadniki tistega dela, ki je nam najbližji. Torej resničnega sveta.  Nepopustljiva, drug do drugega sta pisatelja pripeljala zadevo tako daleč, da je med poslušalci malodane zavlada silna napetost in morda celo pričakovanja kaj bo, če se bodo dejanja še okrepila. A zgodba je ponudila drugačen razplet, kakor je bila za pričakovati. Povsem nepričakovano se je med nastopajočima, kar kmalu po začetku igre vmešalo magično bitje, ki ga Stan Dirdeny po pomotoma prikliče iz onostranstva. Toda na čigavi strani je? Koga je podprl?
Ob izvrstni organizaciji, popolni zvokovni podpori in številčnem obisku, je igra minila kakor za šalo.
Igra je napeta in do zadnjega se ne ve, kdo je končni zmagovalec… Čar te igre je, da nikoli ni ista, in gledalci ne vedo, kakšno presenečenje bosta prihodnjič pisatelja “potegnila iz rokava”.

OŠ Antona Aškerca RT
OŠ Antona Aškerca RT
OŠ Antona Aškerca RT
OŠ Antona Aškerca RT
OŠ Antona Aškerca RT
OŠ Antona Aškerca RT
ostalo (3)
OŠ Antona Aškerca RT
Luka (14)
OŠ Antona Aškerca RT
OŠ Antona Aškerca RT
OŠ Antona Aškerca RT
previous arrow
next arrow