VESNA PIŠE Festival Mačje mesto Radenci

Festival Mačje mesto Radenci

17.6. sva s Stanom Dirdeny-jem gostovala na dvodnevnem festivalu Mačje mesto v Radencih. Prvi dan sva se predstavila z igro: “Vojna pisateljev”, drugi dan pa sva bila v parku v središču dogajanja.

Tokrat se je najina igra odvila v hotelu Radin, v njihovi kongresni dvorani. Že ob samem vstopu, ko sem zagledala  dvorano samo, me je skoraj kap. Bila sem prevzeta in navdušena nad njeno lepoto in energijo, ki jo je izžarevala. Ampak ne samo dvorana, pač pa tudi osebje, gostoljubje ter tehnični mojster so bili enkratni! Kmalu se je ob nabito polni dvorani igra začela.
PRVIČ so si lahko igro ogledali tudi “zunanji” gostje, saj sva do sedaj gostovala predvsem po šolah. Dvorana se je občasno tresla od smeha. Tudi tokrat so poslušalci aktivno sodelovali in se razdelili med podpornike resničnih zgodb in tiste, ki radi prisluhnejo fantaziji. Kako uspešno pa sva igrali svoji vlogi, da si bova res skočila v lase, pa so dokazovali glasni vzkliki poslušalcev: “Fajt, fajt, fajt!”
Smeha je bilo veliko. Družbo na odru so nam tokrat delale najine nove maskote. Lava ter Bumbarja – čmrlja Rudi in Bine. Tudi tokrat  je bil prisoten še naš Pingvin, a je ta  poletel. Žal ne prostovoljno, saj je tako razkačil Stana, saj je Pingvin na moji strani, da ga je zabrisal med poslušalce.
Slike: osebni arhiv