VESNA PIŠE RECENZIJE

RECENZIJE

   Vsak izmed nas se je že  kdaj v življenju našel v dilemi in se vprašal: Kaj je njegovo vodilo v življenju? Ali za kaj je poklican, ali kaj bi naj počel v življenju? ipd. Vsi imamo vzpone in padce. Na začetku svoje pisateljske poti sem se srečevala z nemalo težav.
Ker sem tabornica od malih nog in mi je vrednota kot je pomoč drugemu zakoreninjena v meni, želim z dobrim nasvetom ali lepo besedo pomagati drugim piscem, da sebe kar najbolje izrazijo skozi svojo knjigo, da jo bralec začuti v vsej svoji moči. Sem pa tudi znanstvenica, tako se vsake stvari lotim precizno, natančno ter z vnemo in zagonom. Ker imam zelo rada nove izzive, sem z veseljem sprejela delo recenzentke. Kot znanstvenica sem bila že večkrat recenzentka tujim strokovnim člankom, a kot pisateljica sem bila sedaj prvič. Spodaj je podana prva strokovna ocena.

 


Bina Bedrač Plazovnik

Gospa Jerica in druge zgodbe
Zbirka kratkih zgodb, 2019

Recenzija št. 1
ISSN 2738-5353

Mlada pisateljica Bina Bedrač Plazovnik se je v knjigi Gospa Jerica in druge zgodbe, dotaknila različnih tem, ki niso “lahke”. Zato še bolj občudujem lahkotnost njenih otroških misli in domišljije, saj so teme, ki jih zajema zelo resnične in realne. Še posebej mi je všeč njen socialni čut – pomoč drugemu. Prav tako se dotika zelo pereče teme brezdomstva in sirot, vremenskih ujm ter čustvenih travm.

Že kot mlada deklica se zaveda, da se je treba zavedati svojih kvalitet, se sprijazniti in si priznati kaj si, ter to tudi ostati. Ve tudi, da danes živimo v »narobe svetu«, da ni vse tako kot mora biti. So to samo sanje ali je resničnost?! Dotakne se tudi močnega čustva – strahu. Želi pomagati drugim, želi spremeniti ljudi, da bodo dobri, boljši. Resda je šele deklica, a na svet ne “gleda z rožnatimi očali”, pač pa želi iz njega izvabiti najboljše!

 

dr. Vesna Novak


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Film_1
Film_2
Film_3
Film_4
Film_5