VESNA PIŠE Moja vizija

Moja vizija

Moja velika strast je raziskovanje, preizkušanje ter izboljšati stvari, če se le da.  Tako sem kot oseba, kot tudi po strokovni plati znanstvenica v vseh pogledih. Moje področje so genetika, kmetijstvo, prehrana,  skratka skrb za živali, naravo in bolj zdravo ter dolgo aktivno življenje.
   Ker sem ženska, ki želi pomagati tudi drugim, tako preko svoje zgodbe motiviram ljudi, da premagajo svoje strahove, se soočijo z njimi in gredo osvobojeni svojih okovov naprej. Organiziram delavnice in seminarje z naslovom: »Zmorem, ker to verjamem!«. V pripravi je tudi priročnik na temo Samozavest in samopodoba, kateri bo namenjen tudi mladini, saj je vemo, da je »takrat« sprejetost v družbo ključnega pomena.
   Obudila sem strast do pisanja in izdala svoj prvenec – knjigo Razgaljena Sophie, ki opisuje vse težave, s katerimi se danes spopadamo vse sodobne ženske. Knjiga je napisana zelo življenjsko, na hudomušen, ter žgečkljiv način. Verjamem, da je Sophie lahko vsak, oziroma, vsak ima v sebi delček Sophie.

   Plod mojega življenjskega dela je znanstvena monografija z naslovom: Po sledeh starodavnih malinjakov.

  Če ste prebrali moje knjige, ste verjetno ugotovili, da je moje pisanje doživelo preporod. Res je. Stopila sem v obdobje, ko se zavedam svojih kvalitet, znanj in izkušenj. Človek bi rekel, da sem odrasla. A v sebi imam še vedno tisto pristno otroško radost, ki sem jo imela v mladosti. Morda sem pa zato tako rada z otroki, ker mi vzbudijo otroško domišljijo?! 30-letne izkušnje dela z otroki, podajanje znanja, raziskovanja ter načelo, da taborniki ustvarjamo boljši svet, so me pripeljale do točke, da naredim, usmerim otroke na pravo pot. Tako je nastala mladinska zbirka Bumbarji, kjer se junaki knjige preko dogodivščin naučijo spretnosti, vrednot, življenjskih lekcij,  veščin, sklepajo prijateljstva in se pripravljajo na življenje …  Trenutno je v zbirki 5 knjig.
V vsaki knjigi najdete napeto zgodbo mladih nadebudnežev, ki navduši vsakega otroka. Zbirka je napisana zelo realistično, tako da se vsak otrok, mladostnik lahko najde v zgodbi. Prav tako je zbirka raznolika tudi glede na letne čase. Hit poletja je npr. prav gotovo nagrajena knjiga Dogodivščine na galebjem otoku, ki govori o poletnem doživetju Bumbarjev (Hodili so po skrivnih sporočilih, dobivali namige ter opravljali raznovrstne naloge. Pri tem so morali uporabiti vso znanje in iznajdljivost. Premagovali so tudi strahove (strah pred višino, temo …), soočili se z morsko nevihto, izdelali splav, bili ujeti v trdnjavi, živeli robinzonsko življenje, se zabavali ter reševali težave skupaj kot pravi prijatelji.
Knjige so primerne za otroke osnovne in srednje šole. Vsaka knjiga zbirke je sestavljena iz 3 delov: 
👉 napete zgodbe
👉 drobtinice modrosti
👉 male šole taborništva (dodatek na koncu vsake knjige, ki se v zbirki dopolnjuje)
O vseh idejah in kako raste taborniška zbirka, si lahko pogledate tukaj: (http://vesnapise.com/zbirka-bumbarji/).

   A mojih načrtov še pa zdaleč ni konec. V mislih imam zabavno, humoristično ter avtobiografsko trilogijo, v kateri sem prepričana, da se bo našla skoraj sleherna slovenska družina. Vsebovala bo tako živali, otroke, dedke, babice, starše in prigode, ki se lahko vsak dan pripetijo sleherni družini. “Nora hiša” (Govorim o želvi, ki ima angleško stranišče, hodi na manikuro 60km stran, o psu, ki je odvisnik in zna meditirat, o mački, ki je pravi demon, dedku, ki je veljal za enega največjih veleumov okolice, a ima po srčnem infarktu kar nekaj lukenj v spominu in te “luknje” znajo biti prav zabavne kot npr. podrobno zapisovanje enim zelo nepomembne stvari, kot je koliko cm mora biti zapognjena posteljnina in zataknjena pod ležišče …).

Ali pa se morda se pa sprašujete, če je Sophie že našla gospoda “Tapravega”? V pripravljanju je že nadaljevanje Razgaljene Sophie (roman za odrasle) in verjamem, da marsikoga ne bodo Sophiejinie dogodivščine pustile ravnodušnega.

Zajadrala bom pa tudi v rahlo fantazijski svet, ki se bo prepletal z realnim svetom … (mladinska literatura)

To je samo nekaj načrtov, ker se nove ideje rojevajo dan za dnem. Zato vas vabim, da spremljate tako peterico junakov in njihove dogodivščine kot prihajajočo trilogijo.

sOPHIE
Malinjaki montaza2
REKLAMA-TRI-KNJIGE-OKT-2020-FB
previous arrow
next arrow
Film_1
Film_2
Film_3
Film_4
Film_5