VESNA PIŠE Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

PRIJAVA:
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne vesnapise.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Ponudnik (Društvo Lepe besede)se zavezuje, da bo kupcu (vam) vselej zagotovil naslednje informacije:
– Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), – Kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta), – Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), – Dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku), – Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), – Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, – Način plačila in dostave, – Časovno veljavnost ponudbe, – Pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z kupci.

POSTOPEK NAKUPA:
Ko izberete izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb »Kupite sedaj« oddate povpraševanje, spletna prodajalna samodejno pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila. S tem je povpraševanje potrjeno. Izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni vas o tem obvestimo.


PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA:
Pravico imate, da v 15 dneh našemu podjetju pisno sporočite odstop od pogodbe. Nato blago vrnete podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sami krijete neposredne stroške vračila. Če vrnete prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 15 dni od prejema blaga) se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.


PLAČILO:
Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku. Uporabnik plača naročeno blago ob dostavi, po predračunu na TRR ali po kakšnem drugem plačilnem sredstvu, ki je na voljo pri ponudniku.


DOBAVNI ROK:
Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-4 delovnih dni, v ostalih primerih pa do 20 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 20 dni po prejetem plačilu. V primeru daljšega dobavnega roka, vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.


DOSTAVA:
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe. Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedeli/a kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji pošti Slovenije. Prevoz vselej plača naročnik izdelkov.


POŠTNINA:
Poštnino za dostavo naročenega blaga, plača kupec po veljavnem ceniku Pošte Slovenije ali druge paketne pošte, ki izvaja dostavo blaga na dom. Dostava naročenih izdelkov v delovnem tednu od ponedeljka do petka je takšna kot je razvidno ob izdelku. Poštnina je obračunana po 22% DDV po ceniku Pošte Slovenije. Pri plačilu po povzetju kupec plača Pošti Slovenije provizijo za prenos denarja, ki znaša 1,05€ za naročila do 96,00€, za večja naročila pa 1% od zneska kupnine. Plačilu provizije Pošti Slovenije se kupec lahko izognete, če kupnino plača po predračunu ali na TRR.


VELJAVNOST PONUDBE:
Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene knjig vsebujejo DDV in so obračunane po 5% stopnji. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

VARNOST:
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

KOMUNIKACIJA:
Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

PRITOŽBE:
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova vesnapise@gmail.com in se obravnava zaupno.
Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV:
Društvo Lepe besede ter domena vesnapise.com, postopa po Pravilniku o varovanju osebnih podatkov. Po skladu z GDPR in ZVOP bomo vse podatke brezpogojno varovali in jih uporabili zgolj za namen nakupa ali za poštno dostavo naročil na dom stranke. Za točnost podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino ne odgovarjamo.

ODVEZA ODGOVORNOSTI:
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.