VESNA PIŠE OŠ Murska Sobota 3

OŠ Murska Sobota 3

V petek, 22. aprila 2022, sva z g. Dirdeny Stanom gostovala na OŠ Murska Sobota 3 v okviru zaključne prireditve bralne značke. V ta namen se zahvaljujeva za gostoljubje OŠ MS 3 in ga. Zlatki Horvat, ki je to organizirala. Bilo je nepozabno doživetje! Zakaj nepozabno? O te pa malo kasneje …
Seveda sva tudi tokrat bralcem predstavila dvoboj med realističnimi in fantazijskimi deli.  Sama sem predstavnica realističnih taborniških zgodb, ki izhajajo v zbirki Bumbarji, Stan Dirdeny pa je avtor fantazijskih mladinskih romanov v zbirki Vagabundi.

Torej, začelo se je že z vstopom na OŠ, kjer sva imela topel sprejem. Ob pogledu na velikaaansko telovadnico, mi je zastal dih. Izvedela sva, da v njej gostijo tudi mednarodne turnirje … Ko sva prinesla svojo opremo in pripravila sceno ki ni mala, se je v tej telovadnici skoraj zgubila. A to še ni bilo vse! Ta telovadnica ima prave tribune, na katerih so sedeli poslušalci, in ko sem že pri njih. Tokrat jih je bilo okrog 250. Če me vprašate, ali me je bilo strah , ker sem nastopala pred takšno veliko publiko? Morem priznati, da ne! Prav nasprotno bila sem tako vesela, vzhičena, ko sem izvedela, da so poslušalci tisti, ki radi berejo. In to mi daje dodatno motivacijo in upanje, da bodo mladi segali po knjigah ter osvajali znanja v njih.
Bilo pa je res nekaj adrenalina, a to v dobrem smislu, ker med igro sva doživela pravi šok! V vsem tem času, ko nastopava z igro še česa takšnega nisva doživela. Zamislite si kakšno vzdušje je bilo, ko je cela tribuna z 250 učenci in osebjem, ploskala, vriskala in kričala: “Fajt, fajt!” Naj omenim, da v igri imava avtorsko glasbo, ki je spremljava in ko se igra stopnjuje, pride do vrhunca … in to je bil tisti trenutek, ko je množica dobesedno “ponorela”! Če se samo spomnim, mi gredo dlake pokonci. To bo zagotovo  lep spomin  v moji igralski  karieri in eden izmed “Waw trenutkov!”

Najin nastop nikoli ni enak, saj v igro vneseva vedno nekaj novega. Prvič bova imela javni nastop – za širšo javnost v Radencih, kjer bova gostovala na Festivalu Mačje mestu (17. junij). Kaj pripravljava za takrat, pridite preveriti. Zagotavljava vam, da zabave ne bo primanjkovalo!

Avtor slik: OŠ Murska Sobota 3