Moja velika strast je raziskovanje, preizkušanje ter izboljšati stvari, če se le da, tako sem kot oseba, kot tudi po strokovni plati znanstvenica v vseh pogledih. Moje področje so genetika, kmetijstvo, prehrana, skratka skrb za bolj zdravo in dolgo aktivno življenje.
   Ker sem ženska, ki želi pomagati tudi drugim, tako preko svoje zgodbe motiviram ljudi, da premagajo svoje strahove, se soočijo z njimi in gredo osvobojeni svojih okovov naprej. Organiziram delavnice in seminarje z naslovom: »Zmorem, ker to verjamem!«. V pripravi je tudi priročnik na temo Samozavest in samopodoba, kateri bo namenjen tudi mladini, saj je vemo, da je »takrat« sprejetost v družbo ključnega pomena.
   Obudila sem strast do pisanja in izdala svoj prvenec – knjigo Razgaljena Sophie, ki opisuje vse težave, s katerimi se danes spopadamo vse sodobne ženske. Knjiga je napisana zelo življenjsko, na hudomušen, ter žgečkljiv način. Verjamem, da je Sophie lahko vsak, oziroma, vsak ima v sebi delček Sophie.
   25 letne izkušnje dela z otroci, podajanje znanja, raziskovanja, in načelo, da taborniki ustvarjamo boljši svet, so me pripeljale do točke, da naredim, usmerim otroke na pravo pot.  Tako nastaja mladinska zbirka Bumbarji, kjer se junaki knjige preko dogodivščin naučijo spretnosti, vrednot, življenjskih lekcij,  veščin, sklepajo prijateljstva in se pripravljajo na življenje…
   Plod mojega življenjskega dela je znanstvena monografija z naslovom: Po sledeh starodavnih malinjakov.
    Če ste prebrali moje knjige, ste verjetno ugotovili, da je moje pisanje doživelo preporod. Res je. Stopila sem v obdobje, ko se zavedam svojih kvalitet, znanj in izkušenj. Človek bi rekel, da sem odrasla. A v sebi imam še vedno tisto pristno otroško radost, ki sem jo imela v mladosti. Morda sem pa zato tako rada z otroci, ker mi vzbudijo otroško domišljijo?! Verjetno so pripomogli k temu, saj je v nastajanju že peta od sedmih knjig zbirke Bumbarji. Zakaj ravno sedem? Ker je pravljično število. A glede na to, da se je v 25 letih taborništva nabralo veliko zgodb, ki komaj čakajo, da ugledajo moje “pero”. Lahko se zgodi, da se zbirka Bumbarji razširi … O vseh idejah in kako raste taborniška zbirka, si lahko pogledate tukaj: (http://vesnapise.com/zbirka-bumbarji/).
   A mojih načrtov še pa zdaleč ni konec. V mislih imam zabavno, humoristično ter avtobiografsko trilogijo, v kateri sem prepričana, da se bo našla skoraj sleherna slovenska družina. Vsebovala bo tako živali, otroke, dedke, babice, starše in prigode, ki se lahko vsak dan pripetijo sleherni družini. Hmmm, morda ja, morda pa ne? Ker “Življenje pri Novakovih”, je res: “Nora hiša” (Govorim o želvi, ki ima angleško stranišče, hodi na manikuro 60km stran, o psu, ki je odvisnik in zna meditirat, o mački, ki je pravi demon, dedku, ki je veljal za enega največjih veleumov okolice, a ima po srčnem infarktu kar nekaj lukenj v spominu in te “luknje” znajo biti prav zabavne kot npr. podrobno zapisovanje enim zelo nepomembne stvari, kot je koliko cm mora biti zapognjena posteljnina in zataknjena pod ležišče …). Morda se pa sprašujete, če je Sophie že našla gospoda “Tapravega”. V pripravljanju je že nadaljevanje Razgaljene Sophie in verjamem, da marsikoga ne bodo Sophiejinie dogodivščine pustile ravnodušnega. Zajadrala bom pa tudi v rahlo fantazijski svet, ki se bo prepletal z realnim svetom …
   To je samo nekaj načrtov, ker se nove ideje rojevajo dan za dnem. Zato vas vabim, da spremljate tako peterico junakov in njihove dogodivščine kot prihajajočo trilogijo.

sOPHIE
Malinjaki montaza2
REKLAMA-TRI-KNJIGE-OKT-2020-FB
previous arrow
next arrow
Film_1
Film_2
Film_3
Film_4
Film_5