Kdo sem?

Sem  dr. Vesna Novak, ženska, hči, prijateljica, predavateljica, pisateljica, direktorica, doktorica znanosti, vodnica in namestnica starešine rodu prostovoljka v neprofitni organizaciji, ljubiteljica živali, in še bi lahko naštevala.

Kdo pa sem v resnici, brez vseh »olepšav«?

  • Sem preprosto – samo ženska, ki želi pusti svoj pečat na tem svetu.
  • Sem ženska, ki želi pomagati drugim.
  • Ženska, ki ima za seboj svojo težko zgodbo. Nisem ravno rojena pod srečno zvezdo, oz. ni mi bilo z rožicami postlano. Z vsem in v vsem sem se morala boriti. Tako z zdravjem, v šoli, za službo, partnerstvu, vendar nisem obupala. Sem trmasta ženska, ki se zlahka ne da…
  • Ženska, ki se je leta skrivala in ni upala na plan, a sem vztrajala in verjela v svoje želje…
  • Ženska, ki je kot metulj odprla svoja krila in končno zacvetela….

Česa si želim?
Poskrbeti za celostno podobo človeka
   Moja velika strast je raziskovanje, preizkušanje ter izboljšati stvari,če se le da, tako sem kot oseba, kot tudi po strokovni plati znanstvenica v vseh pogledih. Moje področje so genetika, kmetijstvo, prehrana, skratka skrb za bolj zdravo in dolgo aktivno življenje.
   Ker sem ženska, ki želi pomagati tudi drugim, tako preko svoje zgodbe motiviram ljudi, da premagajo svoje strahove, se soočijo z njimi in gredo osvobojeni svojih okovov naprej. Organiziram delavnice in seminarje z naslovom: »Zmorem, ker to verjamem!«. V pripravi je tudi priročnik na temo Samozavest in samopodoba, kateri bo namenjen tudi mladini, saj je vemo, da je »takrat« sprejetost v družbo ključnega pomena.
   Obudila sem strast do pisanja in izdala svoj prvenec knjigo Razgaljena Sophie, ki opisuje vse težave, s katerimi se danes spopadamo vse sodobne ženske. Knjiga je napisana zelo življenjsko, na hudomušen, ter žgečkljiv način. Verjamem, da je Sophie lahko vsak, oziroma, vsak ima v sebi delček Sophie.
   25 letne izkušnje dela z otroci, podajanje znanja, raziskovanja, in načelo, da taborniki ustvarjamo boljši svet, so me pripeljale do točke, da naredim, usmerim otroke na pravo pot.  Tako je nastala knjigaza otroke, mladostnike in starše: Dogodivščine na galebjem otoku, v kateri preko dogodivščin in igre se naučijo spretnosti, vrednot, veščin, sklepajo prijateljstva in se pripravljajo na življenje…
   Plod mojega življenjskega dela je znanstvena monografija z naslovom: Po sledeh starodavnih malinjakov.