VESNA PIŠE Društvo Lepe besede

Društvo Lepe besede

Je društvo ljubiteljev lepe besede, pisateljev ter pesnikov, ki je nastalo s ciljem in namenom druženja, izmenjave in širjenja lepe besede ter spodbujanja domišljije, pisanja in pa branja knjig, izmenjavanja izkušenj in strokovnih informacij (s področja kmetijstva, astronomije,…), skrbi za celostno podobo človeka, ohranjanja narave ter spodbujanje umetnosti in kulture.
   Ker vemo, da koraki do uspeha niso lahki, saj smo sami šli čez marsikatero preizkušnjo, želimo svoje znanje in izkušnje prenesti na tiste, ki še oklevajo in jim pomagati. Zakaj ne bi rasli skupaj? Saj tudi mi, bolj ali manj izkušeni sprejmemo kako dodatno idejo.
Trudimo se biti dobri, ažurni, iz dneva v dan se izpopolnjujemo in nadgrajujemo. Aktivnosti naših članov redno objavljamo, prav tako so pri nas dosegljive vse društvene knjige. Izbor teh lahko najdete na spletni strani članov.

Sedež: Radovanova 7, 2000 Maribor
TRR pri Delavski hranilnici: SI56 6100 0002 3255 224
Davčna številka: 97454605
Kontakt: drustvo.lepebesede@gmail.com

Člani društva

Stan Dirdeny (član)

Moje otroštvo je zaznamovala otroška igra, v kateri pa so pustolovščine s časom dobivale vedno večjo vlogo. Ker sem odraščal v dobi, ko računalništvo in informatika še nista predstavljala bistvenega dela naših življenj, sem nenehno iskal svet, v katerem sem se počutil doma, daleč od resničnega sveta. Odraščal sem ob knjigah. Najprej sta starša, ki sta prav tako ljubitelja knjig, poskrbela za veliko prijetnih uric ob prebiranju zgodb in pripovedk svetovno znanih pravljičarjev, kasneje pa sem lahko že sam izbral knjige, ki so me pritegnile. Skozi osnovno izobraževanje so se žanri knjig, ki sem jih prebiral, nenehno prilagajali takratnim učnim potrebam, vendar pa sem prav hitro odkril dela, ki mi še danes veliko pomenijo. To so dela pisatelja Mark Twaina in Jules Verna. Predvsem pa je ob povestih Marka Twaina rasla moja želja po prigodah, ki pa sem jih v resničnem življenju doživljal s pomočjo lastne fantazije na taborniških  izletih, taborih in potovanjih. Prav zaradi tega sem po premisleku ob koncu leta 2013 sedel za računalnik in pričel ustvarjati zgodbe, v katerih pa ni mojih pustolovščin. Je pa tisti ta pravi pustolovski duh, ko nenehno kliče po novih in novih dogodivščinah.
www.standirdeny.com
Facebook: Stan Dirdeny

 

dr. Vesna Novak (predsednica društva)

Facebook: Vesna piše

Facebook: dr. Vesna Novak- pisateljica

Gmail: vesnapise@gmail.com     

Knjige: https://plus.cobiss.si/

 

 

 

 
 
 
 
  


 
Film_1
Film_2
Film_3
Film_4
Film_5