MOJA VIZIJA

   Če ste prebrali moje knjige, ste verjetno ugotovili, da je moje pisanje doživelo preporod. Res je. Stopila sem v obdobje, ko se zavedam svojih kvalitet, znanj in izkušenj. Človek bi rekel, da sem odrasla. A v sebi imam še vedno tisto pristno otroško radost, ki sem jo imela v mladosti. Morda sem pa zato tako rada z otroci, ker mi vzbudijo otroško domišljijo?! Verjetno so pripomogli k temu, saj je v nastajanju že naslednja od sedmih knjig zbirke Bumbarji. Zakaj ravno sedem? Ker je pravljično število. A glede na to, da se je v 25 letih taborništva nabralo veliko zgodb, ki komaj čakajo, da ugledajo moje “pero”. Lahko se zgodi, da se zbirka Bumbarji razširi….

   Kaj mislite, ali se otroci, ki hodijo k tabornikom kaj razlikujejo od vrstnikov v šoli? Kako se taborniki spopadamo z najstniškimi problemi? Saj veste, prve simpatije, in spanje v šotorih…Taborniki hodimo tudi po svetu in se družimo na evropskih in svetovnih srečanjih. Ali se bo naša peterica odpravila tudi v tujino? Kam? H komu in zakaj?

   V eni izmed knjig se bo naša peterica junakov odpravila v divjino (pragozd). Se bodo izgubili? Jim bo taborniško znanje orientacije zadoščalo? Si bodo zaradi okoliščin primorani sami naloviti hrano, poiskati bivališče, uiti zverem, ki prežijo na vsakem koraku? In ko bodo mislili, da so največje nevarnosti za njimi, bodo morda naleteli na “pozabljene” prebivalce …

   Peterico bo doletela tudi čast in hkrati velika odgovornost, da poiščejo primeren prostor za ostale člane rodu za poletno taborjenje. Tako bodo šli vizvidnico. Ne vedo pa, da je izbira tabornega prostora ključnega pomena in je lahko zelo nevarna …
To je samo nekaj načrtov, ker se nove ideje rojevajo dan za dnem. Zato vas vabim, da spremljate peterico junakov in njihove dogodivščine.