RAZGALJENA SOPHIE

135 strani, mehka vezava

O čem govori?

Hudomušne ter žgečkljive prigode mlade Sophie, ki si na vse pretege trudi najti »princa na belem konju«. Pri vsakem upa, da je mogoče gospod »Tapravi«, vendar se pri vsakem izkaže za še en neuspeli podvig. V vsej njeni zmešnjavi v življenju ji  ob strani stoji prijateljica Luci. Skupaj se  spopadata z vsemi  težavami sodobne ženske. Sophie spozna, in se zaplete z gospodom »Mogoče Tapravim«, ki ji zmeša tako glavo kot srce. Je vendarle našla »princa na belem konju«?!

ODLOMKI IZ KNJIGE  RAZGALJENA SOPHIE

“Odločim se, da mu vrnem milo za drago. Zato rečem: »Lepa črna puščica, ampak, kako pa prideš ven?« Očitno ne zameri, in se pošali: »Težko.« Podari mi očarljiv nasmešek, seveda izpod očal. Oh, ko bi vsaj vedela, kam gleda. Razganja me od radovednosti.”

“Najprej natančen pogled v ogledalo. Naenkrat opaziš vse pomanjkljivosti, s katerimi si bila prej popolnoma zadovoljna in te sploh niso motile. Danes pa panika! Recimo, ni ti jasno, od kod se je kar čez noč vzelo nekaj sivih las na glavi, da nimaš idealnega nosu, da bo potrebno tudi veliko delo – populiti obrvi, odstraniti nekaj ogrcev, nato v ogledalu  preverjaš, s katere strani imaš lepši profil, vadiš nasmeške, grimase, nato ocenjuješ, če ti melonce, ok, so bolj limoni podobne, lepo stojijo, ali se jim leta že kaj poznajo, preveriš še zadnjico, kako se drži in upaš, da se ure jahanja in telovadbe kaj poznajo. Ura pa neusmiljeno teče …”

“Že napol spim, ko mi zavibrira telefon. Z enim očesom pogledam na ekran. Gospod »Mogoče tapravi«. Razmišljam, če bi se javila. Premaga me radovednost, zato dvignem z zaspanim, hripavim – prehlajenim glasom. Ko slišim njegov glas, je tako,  kot bi me nekdo božal po licu. Res zveni prijetno. Pogovor traja 45 minut.”

“Da se vrnem k »Samskemu«. On je klasičen primer sodobnega moškega. Zaradi vseh dobrih atributov, ki jih ima, so ga ženske napadle. In tako je razvil odpor. Odpor, da bi katero sploh imel … Razmišlja namreč, zakaj  neki bi žensko potreboval … Zna  skuhati, pospravljati, na nikogar se ne rabi ozirati, trenira, kadar hoče, in mu ob tem nihče ne teži, skrbi zase, ima dobro plačo, privošči si lahko veliko, brez dodatnih stroškov s kom. Če se spotaknem ob besedo dodatni stroški – s tem je mišljeno razvajanje ženske. Ni že od nekdaj veljalo, da bi naj moški malo razvajal žensko, če jo želi dobiti?! Bonboniera, rožica ali kaj podobnega. Kaj to je že »old school«?! Če pa ženske še vedno padamo na rože.”

“Po skoraj dveh letih sem se odločila, da grem na zmenek. Naj se hitro popravim. Grem na srečanje. Srečanje? Če uporabim besede svojega psihoterapevta: »Pomembno je pretentati um. Če rečeš, da greš na zmenek, imaš pričakovanja, če pa na srečanje, jih nimaš.« Aha, ko se moški lep čas trudi, da me impresionira, navduši nad sabo in ko se sama končno opogumim, da sem ponovno pripravljena nekoga spoznati, si naj rečem: »Eh, saj je samo srečanje, saj ničesar ne pričakujem?!«”

“Priznam , da mi ni najbolj všeč, da me je zmotil, a mu vseeno prisluhnem. Vpraša, če bi si lahko vzela kratek odmor, da bi me prišel pozdravit in mi ukrast poljub. Mislim, da narobe slišim, zato sem tiho. Z druge strani slušalke pa: »Že mencaš? Panika? Ne grizi nohtov!« Madonca je dober. Kako ve? Kako ne bom presenečena, če pa zna tako šokirati?!”

KOMENTARJI NA KNJIGO

“Knjiga se mi zdi svetovna. Res, kapo dol. Zelo si se potrudila. Je zelo življenjska in res se lahko v Sophie, vsaj delno, vsak najde. Knjiga je vrhunska, razgibana, realna, zanimiva, pronicljiva. Res sem navdušena.”  Tina

Neizmerno sem vesela, da sem včeraj opazila in vzela Vesnino knjigo…ura je bila malo čez 1 ponoči, ko sem jo prebrala in potem še do 3h premlevala. Lepa, doživeta, na trenutke žalostna in navdihujoča knjiga za mnogo Sophij…Čestitam vama za čudovito hčer, Sophie pa iz srca želim, da na vrata srca že jutri potrka gospod “Tapravi”.  Sonja, 70 let

Cena knjige: Razgaljena Sophie 17,90€

NAROČILO knjige:

E-naslov: vesnapise@gmail.com ali 041 951 918

ali

Založba Stella, Šmarješke toplice 031 843 173

Možnost plačila:

1. Po povzetju (pošta Slovenije) (poštnina 3,10€)

2. Po predračunu