2020

Doletela me je velika čast, da sem lahko bila 12.3.2020 gostja v oddaji Dobro jutro (RTV SLO). Na tem mestu bi se rada zahvalila celotni ekipi Oddaja Dobro jutro – Dober dan iz Maribora za povabilo. Res sem uživala. In upam, da se vidimo še ob kakšni priložnosti. 
Seveda pa me zanima, kako je prispevek všeč tudi vsem vam, gledalcem in bralcem? Vi ste naš navdih in spodbuda.
Tu je link do prispevka:
https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174678121 fbclid=IwAR0sbIfNg3I5t5mkdVJCipL1Bv0kwQ9OLi0qhWHNE8bnX7cpKUwqxbgKyE
Če so vas knjige tako navdušile, da bi si jih sposodili ali imeli kakšen izvod v svoji domači zbirki, lahko na spletni strani najdete kako do njih (Pojdite na predelek razno-objave-knjižnice ali na naročilo).
Želim vam obilo zabave ob prispevku!
Foto: arhiv RTV SLO 

Velikokrat slišim, da mladi danes premalo berejo. Mislim pa, da s pravim pristopom in “materialom” lahko dosežemo spremembe.
Ker sem znanstvenica in mi je preizkušanje in testiranje stvari super izziv, prav tako pa od nekdaj želim pripomoči k ohranjanju narave, izboljšanju sveta, pomagati sočloveku, itd.
Tako sem sprejela izziv, da najdem način in rešitev kako mlade spodbuditi k branju. Povezala sem se z mladinskim pisateljem g. Stanom Dirdeny-jem. Naredila sva zabavno ter hkrati poučno igro: “Vojno pisateljev”, katere namen ni samo predstaviti najina dela, pač pa tudi druga domača in tuja.
Rezultat: Po koncu igre sva jih tako navdušila nad različnimi deli in žanri, da so si sposodili številne knjige, ki sva jim predlagala in tudi najine knjige so bile vse izposojene …
Premierno igro so si ogledali člani mariborskega društva za Cerebralno Paralizo Sonček 6.3.2020. V odličnem vzdušju, medsebojnim sodelovanjem poslušalcev z igralcema (pisateljema), je 90 min minilo kot bi rekel keks. Vesela sem, da lahko s humanitarno noto osrečim ljudi. Hvala za vso pomoč in podporo Mariborski knjižnici – Pobrežje.

Spodnje fotografije posnela: ga. Ana Dolinšek

20.2.2020 je bil zame poseben dan. In to ne samo zato, ker sem bila v prijetni družbi  tabornikov majhnih in velikih (XI. Snoub Miloša Zidanška in II. Snoub Ljuba Šercerja), pač pa še zato, ker sem včeraj prvič držala v roki svojo novo knjigo, 2. knjigo taborniške zbirke Bumbarji z naslovom Pasti divjine. Vsemu dogajanju sta dala še posebno magično energijo, ambient ter scena. Predstavitev je potekala v starem lutkovnem gledališču v knjižnici Rotovž Maribor. Mislim, da slike povedo vse, da smo uživali prav vsi.

Če ste me iskali, me žal ni bilo na domačem koncu. 
Tokrat (7.2.2020) sem se mudila na OŠ Gornja Radgona, kjer sva z gospodom Stanom Dirdenyjem ponovno združila moči pri projektu “Kako nastane knjiga?” in se predstavila učencem ob lepi priložnosti, kot je bližajoči kulturni praznik. Bila sva res prijetno presenečena, ko sva izvedela, da sva “glavna dnevna točka”.
Najprej bi rada pohvalila izjemno zanimiv ter pester kulturni program, v katerem sem izjemno uživala. Prav tako pa gre zahvala tako učencem, ki so super sodelovali z nama, ter celotnemu vodstvu OŠ Gornja Radgona, da ste naju tako lepo sprejeli.
Izvedela sva tudi, da se kmalu spet vidimo, saj so naju povabili na njihov mednarodni dogodek. Tako da bova z g. Stanom Dirdenyjem ponovno skupaj sodelovala in predavala v angleščini o že dobro poznani temi “Kako nastane knjiga?”, saj želiva navdušiti mlade tako k branju, kot k ustvarjanju.

S ponosom in navdušenjem, vam pokažem nekaj slik iz velikega dogodka ki se je odvijal 4.2.2020, kjer sem z g. Stanom Dirdenyjem (mladinska zbirka Vagabundi) gostovala v OŠ Fram. Imeli smo šest skupin, v katerih so bili tudi gostje iz Cipra, Grčije, Španije, Nemčije, Finske, zato je vse potekalo v angleškem jeziku.
Mladim sva predala znanje o tem kako nastane knjiga, jih spodbudila k njihovi kreativnosti, preizkusili jo jo tako, da so sami sestavljali svoje like, izbrali naslov knjige, ob koncu predavanje, pa so dobili izrisano svojo vizualno knjigo.
V mesecu aprilu bova imela možnost predstaviti še malo bolj podrobno ostalim učencem šole, za kar sva izredno hvaležna organizatorju ter vodstvu osnovne šole Fram. Zahvaljujem se tudi za prejeto darilo, ki ga bom z veseljem preizkusila.

23.1.2020 sem bila na gostovanju na Koroškem. Poglejte si ta čudovit ambient. Počutila sem se kot grofica iz prejšnjega stoletja. Predstavitev je potekala v dvorani, kjer imajo tudi poroke … Res, vau. Zato pa, se najlepše zahvaljujem Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika in ga. Manji Miklavc, za gostoljubnost in krasno darilo, katerega bom z veseljem prebrala in se kaj novega naučila o vašem kraju.
Prav tako se pa veselim ponovnega srečanja z vami. 🤗

 

 

Osrednja-Koroška-knjižnica-RAVNE-Plakat-psd
FVSR-FRAM