VESNA PIŠE NOVIČKE Blog: Ste dovolj drzni? Nov hit v Sloveniji

Blog: Ste dovolj drzni? Nov hit v Sloveniji

Ne vem, če sem se že kdaj tako javno zahvalila, ampak res sem vesela in hvaležna za vse ljudi in stvari, ki prihajajo tako ali drugače v moje življenje. Doživljam novi preporod. Zakaj? Saj veste, širjenje poznanstev vedno prav pride. Tako v poslovnem kot privatnem smislu. Tokrat pa sem se res od srca nasmejala, čeprav sem prvi trenutek verjetno zgledala,kot da sem padla z Lune, saj te zadeve nisem poznala.

Skratka zamislite si klepet starih znank, ki se po dolgem času spet srečajo. Ne rabim posebej omenjati, da ima vsaka kakšno sočno zgodbico za povedati, ampak tale je pa zmagala. Začuda se nismo pogovarjale o otrocih, službi, skratka te »normalne«, tekoče zadeve smo nekako obšle. Že ob prihodu sem nekako čutila,da bo ta petkov večer nekaj posebnega. In res je bil.

Prvo sem doživela šok, da me je ženska odkrito občudovala in pohvalila. Drage moje, dajmo roko na srce, me smo do »konkurence« ponavadi kar neizprosne, imamo sposobnost, da lahko ocenimo »njo« že v nekaj sekundah, ko jo premerimo od glave do pet. Moški, vi gledate na nas – ženske z drugačnimi očmi. Redko kateri moški opazi še tako majhen detajl, ki mu me rečemo »spodrsljaj«,ki si ga je privoščila…skratka,dobila sem res odkrito pohvalo in bila sem je vesela. Po moje pa ni bil kriv samo moj izgled, ampak je bila tista pika na i, moja energija. Priznam, da sem se v teh mesecih rapidno spremenila, da se svoji preobrazbi, včasih sama sebi nasmejim…ja, imam tisto nekaj več –  tista iskrica (pre)drznosti, strasti – strasti do življenja.

Očitno je bilo meni namenjeno, da »otvorim petkovo zabavo«, saj so rekle, da se meni vedno dogaja na polno. Ko sem jih nasmejala s prigodami o mojem življenju, so se opogumile še ostale, da delijo z nami kakšno sočno zgodbico.

higos15-adc3a1n-y-eva-lucas-cranach-el-viejo-1526

Verjetno ste že slišali za tisto šalo o ženski menstruaciji: Zakaj ima ženska menstruacijo? Ko sta  Eva in Adam v Raju jedla sadež iz prepovedanega drevesa, je Bog rekel:« Eva, to še boš krvavo plačala.« Eva pa: »Prosim,če se da, bi po obrokih!«  Tako ženske vsak mesec obročno odplačujemo. Dokaz, da tudi moški plačujejo »kazen« iz Raja je, da nas prenašajo tudi v času PMS-ja.

Ne vem koliko ste moški seznanjeni, obstaja veliko zadev, potrebščin, s katerimi »pivnamo« naš krvavi obrok. Ne vem pa, če ste že slišali za menstrualne skodelice. Da, prav ste slišali. Skodelice. Čeprav mene bolj spominjajo na kozarček na vakum, zvonček ali izpraznjeno dojko.

Tale moja znanka je to nabavila že pred leti v tujini. Sedaj pa ta »pripomoček« izdeluje celo slovensko podjetje. Vsa navdušena začne razlago. Najprej se začne opravičevati, da ni tako »spedinana« kot ostale, ampak je ravno iz treninga, iz fitnesa. Njen smeh, navdušenje je bilo prav nalezljivo. Komaj smo čakale, da nam pove, kaj se ji je pripetilo.

Priznam, da se ne spoznam na fitnes vadbe, ampak rekla bom, da je izvajala nekakšne počepe, seveda pri tem napneš vse mišice in glej ga zlomka; skoraj ji skodelica pade ven. Mislila sem, uh še dobro, da je imela gor hlače, ker v primeru krila, bi lahko nekdo dobil v glavo krvavi torpedo.

Ko je videla kako sem izbulila oči, je vedela da nimam pojma o čem govori. Potem še doda: »Kaj je ne uporabljaš?«  Prva misel, ki mi je šinila v glavo: »Ne, in ne vem, če si me prepričala, da bi sploh jo, saj ne želim, da se ljudje poleg mene počutijo ogroženo.«

Ker mi ni dalo miru, sem prebrskala po spletu, in sedaj vam povem nekaj več o tej skledici, kako jo promovirajo. Povedala vam bom samo 2 stavka: »Prihranite denar, skrbite za zdravje in okolje. Enostavno in brez skrbi, obstojna, ne suši, prijazna denarnici, vodni tampon.«

Vau si mislim, to mi všeč kar piše, no pa poglejmo podrobnosti.

Glede obstojnosti pišejo: »Več let jo lahko brezskrbno uporabljamo med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo plavanjem.« Zraven pa ne povedo, med kakimi aktivnostmi. Navadni počepi že lahko predstavljajo pravi izziv. Moj dodatek bi bil: Redno delajte keglove vaje, da bodo lahko vaše vaginalne mišice varnostna zapora pred krvavim torpedom.

savna-slo_13

Pišejo, da je izdelana iz 100% medicinskega silikona. Seveda jih je veliko vrst in so različne barve. Dobro, da so razdeljene glede na velikost vagine npr., pred ali po porodu mi je jasno. Ampak zakaj pa so različne barve?! Saj ni kozarec, ki bi ga drugim razkazoval  ali iz njega pil, ali bi tvoj »sokec« spremenil barvo, vonj, okus, če je skodelica druge barve?

all_colors_in_line

Potem hvalijo njeno zanesljivost. Hmm…malo me srbi jezik (spet). Ob tem pa se mi porodi vprašanje, kako se sploh uporabi in kaj narediš z vsebino?

Skratka, glede vstavljanja je tako: najbolje, da si predstavljate zaprt dežnik, ki ga zaprtega vstavite,  nato se vam noter odpre in se naredi vakum, da ne pade ven. Auč!

Kako pa jo vzameš ven? To pa je procedura; paziti moreš, da primeš za tisti »cofek« -gumbek na koncu, ampak paziti moreš, da si z vakumom ne potegneš ven celega materničnega vratu.  Tale znanka pravi, da moreš dobro poslušat, da vakum spusti. Saj pravim, zelo varno!

Ja, in kaj potem narediš z vsebino? Zaliješ vrt? Če pišejo, da je ekološka. Ne, ne, vsebino vliješ v WC ali v umivalnik v odtok. To pomeni, da se moreš sprehodit do umivalnika, da odliješ. Upaš, da nisi v kakem trgovskem centru, ko je umivalnik saj veste, na drugi strani vrat. Po moje bi te kakšna dama malo čudno pogledala, ko bi te videla, kaj držiš v roki. Ti pa samo odgovoriš: » Ni še prosto. Grem nazaj, samo odliti moram.«

A potem pa jo vstaviš nazaj ali kako? Ja, spereš jo z vodo ali z vlažilnimi robci. To pomeni, da s seboj moreš vedno nositi plastenko vode na WC. In dobro je, da greš vsake toliko preverit, če je skodelica polna, ali teče že preko….to je verjetno bolj higienično kot pa hermetično zaprti tampon, ali vložek ,ki je za enkratno uporabo.

Želim vam povedati, da je to zelo uporabna stvarca, ekološka in ekonomična,saj ne potrebujete tamponov, vložkov,  uporabljate jo lahko nekaj let, potrebujete samo vodo, robčke, dober želodec in visoki prag bolečine.

Ne odlašajte z nakupom, da in jo sprobajte še danes! 🙂